MATLAGNINGSKURS
30 juli kl 10-16 + 31 juli kl 18-22

Laga en festlig
1700-talsmiddag med
Peder och Mia!

Tvådagars matlagningskurs med
Peder och Mia:

  • 30 juli Matlagningskurs: 10.00 - 16.00
  • 31 juli Matlagningskurs: 10.00 - 15.00 och Slottsmiddag: 18.00 - 22.00

Vill du bli en historieätare på riktigt? Då är detta matlagningskursen för dig!

Peder Lamm och Mia Gröndahl har valt ut de bästa och mest spännande recepten ur Cajsa Wargs och Gustaf Abraham Pipers kokböcker från 1700-talet. Tillsammans med tjugo deltagare lagas en fantastisk 1700-talsmiddag som är en fröjd för både öga och gom.

Kursens innehåll:

  • Två dagars matlagning 30 - 31 juli med Peder och Mia, varvat med föreläsningar om 1700-talets kök, råvaror, måltider, fester & etikett, samt om kokboksförfattarna Cajsa Warg och Gustaf Abraham Piper.
  • På kvällen 31 juli njuter vi av de tillagade rätterna i en festlig 1700-talsmiddag i slottets gamla barockmatsal. Under middagen bjuds vi på musik och underhållning. Efter måltiden väntar dansmästaren John Wickman i stora salen och lär oss att styra fötterna gracilt och vackert i 1700-talets danser.
  • Vi kan utlova en minnesvärd kväll i 1700-talets tecken!
  • Matlagningskursen äger rum i Kronhjorten på slottets borggård.
    Föredragen och festmiddagen äger rum i slottet.

Obs. begränsat antal platser.

Pris för tvådagars matlagningskurs, inkl. föredrag, luncher och kvällens festmiddag på slottet med underhållning: 2400 kr.

Sidans innehåll:

Våra medarrangörer

©2024
Christinehof slott i regi av Christinas Wänner. All rights reserved.